Saptamana “Scoala Altfel”

 

In data de 8 aprilie 2014 a avut loc CONCURSUL JUDEȚEAN CU TEMA “MICUL ANTREPRENOR”-ediția a II-a la  UNIVERSITATEA „DIMITRIE CANTEMIR” din Tîrgu Mureş, amfiton al evenimentului fiind d-l  Prof. univ. dr. RUS IOAN.

Obiectivul concursului – dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilordin clasele  a XI-a și a-XII-a şi recunoaşterea activităţii lor.

Elevii  au avut de  redactat un  eseu. Scopul competiției -stimularea liceenilor de a-și pune în aplicare ideile de afaceri inovative pornind de la abilitățile și cunoștințele personale, sub forma de eseu, care au fost prezentate sub formă de power point.
Evaluarea eseului a urmărit următoarele criterii:
  • 1.      Creativitate și spirit de inovație
  • 2.      Diversitate
  • 3.      Originalitatea și autenticitate
  • 4.      Aplicabilitate
  • 5.      Resurse implicate
  • 6.      Asumarea riscurilor
  • 7.      Rezolvarea unor probleme sociale
  • 8.      Viziune asupra afacerii
  • 9.      Latura etică a antreprenorului
  • 10.  Cunoștințe economice


Au fost acordate următoarele premii:

Premiul I:  Aparat Foto Fuji- valoare 500 RON- eleva Flayfel Jannette de la Colegiul Economic „Transilvania” Tg. Mureș- „Ciocolateria „Jannette”- fântâni de ciocolată în mijlocul orașului”. Premianta locului I a declarat: A fost un concurs frumos, bine organizat, cu protocol si premii pe masura. As recomanda si celorlalti sa participe anul viitor, deoarece nu au nimic de pierdut si este deasemenea o experienta placuta!”
Jannette a declarat de asemenea ca primele poze cu aparatul de fotografiat vor fi facute mâine, cu ocazia prezentarii  celor opt firme de exercitiu, ale claselor a XI-a, prezentare care va avea loc de la orele 9-11, 
la Colegiul Economic „Transilvania”.

Premiul II: Tableta 400 RON- eleva Cătană Anda de la Colegiul Tehnic Târnăveni- ”Cultivarea fructelor și legumelor Bio în municipiul Târnăveni”
Premiul III: Tableta 300 RON- eleva Munteanu Bianca Madalina de la Colegiul Economic „Transilvania” Tg. Mureș- ”Coșul de reciclare”

Mentiuni:
Boier Diana de la Colegiul Economic „Transilvania” Tg. Mureș– „Cinematograf în aer liber la platoul Cornești. Diana dând dovada de fair play a declarat: „Vreau să le felicit pe colegele mele Geny Flayfel şiMunteanu Bianca de la Colegiul Economic “Transilvania” care au participat la concursul “Micul antreprenor” din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice de la Universitatea Dimitrie Cantemir, Tg. Mureş. Le mulţumim frumos şi doamnelor profesoare care ne-au coordonat Daniela Sămărghițan şi Balan Sorina . Vă mulţumim!”

Bereș Rareș de la Colegiul Tehnic Târnăveni – „Produse hand made”
Todea Ionuț de la Colegiul Economic „Transilvania” Tg. Mureș- „Producerea și comercializarea produselor de cofetărie-patiserie”. 
Merituoșii câștigători au fost coordonați de d-nele profesoare Bălan Sorina, Feșteu Angela,Florea Elena și Sămărghițan Daniela. D-na prof. drd. Bălan Sorina  s-a adresat elevilor: ”Astazi am avut ocazia sa gasesc la voi acel “Spirit antreprenorial”, pe care-l dorim la tanara generatie, ati avut curajul sa va expuneti ideile, sa ne transmiteti bucuria de a va avea ca elevi. Proiectele voastre, iesite parca din “Turnul de fildes” -cum bine spunea d-l Decan prof. conf. dr. Ioan Rus – dau sens educatiei. Succes in proiectele viitoare!”